Циљ Конференције је презентација и
дискусија резултата младих хемичара Србије и земаља региона из области
хемије, хемијске технологије и металургије, који су остварени у оквиру
завршних, дипломских, мастер и докторских радова и боравака на летњој пракси.
ПРОГРАМ
Преузмите ПРОГРАМ као pdf документ
BB: Биохемија и биотехнологија, HA: Хемијска анализа, IP: Индустријска и примењена
хемија, TH: Теоријска хемија
HH: Хемија хране, MN: Хемија макромолекула
и нанотехнологије, HS: Хемијска синтеза, NM: Наука о материјалима
0830-0930
|
Регистрација и постављање постера за Сесију 1
BB P 01-BB P 13, HA P
01-HA P 15, IP P 01-IP P 12, TH P
01-TH P 09
|
0930-1000
|
Свечано отварање - Представљање EYCN
- Представљање
Клуба младих хемичара Србије.
|
|
Пленарно предавање
|
1000-1040
PP 01
|
Јелена Ђ. Трифковић, Хемијски факултет, Универзитет у Београду
HPTLC профили за одређивање аутентичности прополиса
|
1040-1100
|
Пауза
|
|
Предавање по позиву
|
1100-1130
PPP 01
|
Vesna Glavnik, National Institute of Chemistry, Slovenia
Flavanols and methylxanthines
in chocolate and plant extracts
|
|
Усмена саопштења
|
1130-1145
HH O 01
|
Зорица О. Мркоњић, Природно-математички факултет,Универзитет у Новом Саду
Суви плодови врсте Sorbus aucuparia
L. 1753 као нови антиоксидантни агенси
|
1145-1200
HH O 02
|
Тијана Н. Хојан, Технолошки факултет,Универзитет у Новом Саду
Оптимизација микроталасне екстракције
споредног производа од дивље јабуке
(Malus sylvestris)
|
1200-1300
|
Постерске презентације - Сесија 1: BB P 01-BB P 13, HA P 01-HA P 15,
IP P 01-IP P 12, TH P 01-TH P 09
|
1300-1400
|
Пауза за ручак, Скидање постера Сесије 1
|
|
Пленарно предавање
|
1400-1440
PP 02
|
Љубодраг В. Вујисић, Хемијски факултет, Универзитет
у Београду
Анализа дуготрајних органских
загађивача (ПОПс) – основе и трендови
|
|
Usmena saopštenja
|
1440-1455 HH O 03
|
Немања И. Станчић, Ароматика, Ниш, Србија
Утицај прехрамбених адитива
на спектроскопске параметре Бетанина
|
1455-1510 HH O 04
|
Blanka Bilić, Faculty of Food Technology,
Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Croatia
Characterisation and comparison of Croatian unifloral
honeys according to micro and macro element content
|
1510-1530
|
Пауза, Постављање постера за Сесију 2
|
1530-1630
|
Постерске презентације - Сесија 2
HH P 01-HH P 03, MN P
01-MN P 05, HS P 01-HS P 32, NM P
01-NM P 10
|
1630-1700
|
Затварање Конференције. Додела награда и потврда о учешћу
|
Упутство за израду постера:
Максимална величина постера је 100 × 130 cm
(ширина × висина).
Молимо Вас да
користите величину фонта (препоручена минимална величина је 18 pt), а слике прикажете у величини које ће омогућити
читање садржаја са растојања од око 1,5 m.
Препоручујемо
да наслов постера буде исписан и на српском и на енглеском језику, без обзира
на језик којим је исписан његов садржај.
Смештај:
Погледајте
понуде хостела у Београду ОВДЕ , као и Београдских хотела ОВДЕ 
Научни
одбор:
1.
Др Тамара Тодоровић, Хемијски факултет
Универзитета у Београду. Катедра за неорганску хемију (tamarat@chem.bg.ac.rs).
2.
Др Игор Опсеница, Хемијски факултет
Универзитета у Београду. Катедра за органску хемију (igorop@chem.bg.ac.rs).
|
Организациони
одбор
(чланови Управног одбора Клуба младих
хемичара):
1. Живота Селаковић, Хемијски факултет, Универзитет у Београду. (zivota.selakovic@gmail.com)
2. Вук Филиповић, Хемијски факултет, Универзитет у Београду.
(vukan87@yahoo.com)
3. Јелена Радивојевић, Хемијски факултет, Универзитет у Београду.
(radivojevicjelena10@gmail.com)
|
|